Regnväder då blev det en baksöndag här hemma .. Grekiskt bröd som skall tas med till syrran på Midsommar !

|

● Värm mjölken och häll i bunken 

● Tillsätt det rumstempererade smöret, jäst, honung, salt och mjölet i omgångar så degen inte blir för hård (jag tar i 10 dl beroende på sort) 

● Blanda å jäs i bunken 30 min

● Dela degen i 2 delar å knåda lite lätt

● Kavla ut å bred på smör smulad fetaost tomat å oregano

● Rulla ihop och forma till en kringla

● Jäs på plåt övertäckt 30 min 

● Pensla meď vatten å strö på flingsalt eller vanligt salt 

● Värm ugnen till 250° 

● Sänk värmen till 200° när plåten sättes in

● Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills brödet blir lite brunt 

Det här brödet är så himmelskt gott Baka det vetja ☺