Ninnie  http://enkvinnamittilivet.bloggo.nu  ang. ditt inlägg "En fin stund" här kommer mitt inlägg  men mera om vad jag sysslat med ...                                                                                                

För att göra en lång resa kort så kommer jag skriva lite men bara lite om vad det är jag arbetat med fram till nu ! Så håll i er nu börjar min jobbresa ...

Går ut 9 år i grundskolan och får jobb direkt i en barnfamilj med fem flickor men slutar ganska fort där för att börja på en damfrisering men kände att det inte var min "grej" så när chefen som ägde salongen frågade om jag ville utbilda mig sa jag nej.

Får därefter jobb på en livsmedelsaffär vägg i vägg med damfriseringen och där trivdes jag som fisken i vattnet men kände ändå att jag ville jobba med något annat så efter 2 år slutade jag och började inom äldreomsorgen. Det var ju det här jag ville hålla på med och först ut blev det jobb som Hemsamarit sedan rullade det på Vårdbiträde, Behandlingsassistent, Skötare och sista åren innan jag slutade jobba UNDERSKÖTERSKA på ett Demensboende. 40 år inom Äldreomsorgen var det absolut bästa jag gjort men trots varje sekund av glädje och lycka att få vara tillsammans med dessa helt underbara människor få ta del av deras livshistoria så klarade tyvärr inte min kropp av det "tunga" arbetet så jag slutade jobba före min pension.Jag tar med mig många roliga skratt, historier och många tankar kring dem som har berört mig under alla mina år inom äldreomsorgen. Kommer ett annat inlägg om alla stunder tillsammans med de boende på hemmet förutom detta som har följt mig hela tiden när den gamla damen säger "jag är rädd gå inte ifrån mig" jag säger "här finns inget att vara rädd för alla är snälla" damen "du är snäll men inte hon" trots hennes demenssjukdom sken hon som en solstråle när hon såg mig och följde mig överallt sådant berör en verkligen . Hon som var elak hade vi koll på och när vi (personal) hörde henne skrika åt gamlingarna då fick chefen ta ett snack med henne ... hemska människa synd hon inte fick sluta !!

"UTAN UNDERSKÖTERSKOR STANNAR VÅRDEN "

 mitt motto alla kategorier människor och arbeten

är 

RESPEKT

BEMÖTANDE 

EMPATI   

Tänk så många annorlunda människor det finns och tur är väl det för tänk om alla skulle vara stöpta i samma form fy vale så tråkigt. 

Jag tillhör nog de annorlunda jag:-Dvem tillhör du ?